Nyheter

Innfrysing etter pakking er gunstig

Innfrysing etter pakking gir sannsynligvis bedre mikrobiologisk kvalitet av torskefileten, noe som igjen gir bedre holdbarhet. Forsker Anlaug…

Premiumforbrukerne betaler 10% ekstra

I Norge regnes en av tre husholdninger til premiumsegment. Disse er villig til å betale minst 10 %…

Best kvalitet når torsken saltes etter dødsstivhet

Forskningsresultatene fra Nofima er krystallklare; Levendelagret torsk som skal brukes til saltfisk, må ikke saltes før rigor-fasen er…

Økte salgspriser veier opp for økte fangstkostnader

Forskerne i Nofima har estimert at økte salgspriser til en viss grad veier opp for økte kostnader med…

Catch oppsummert på 12 sider

Catch avsluttes høsten 2018, og i den forbindelse er det laget en 12 siders brosjyre som i 21…

Ypperlig kvalitet fra torskehotell

Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst…

Levendelagring av torsk ble til doktorgrad om luksusvarer

Det begynte med torsk av strålende kvalitet i forskningsprosjektet Catch – og endte med doktorgrad om forbrukernes oppfatning…

Bakteriehemmende emballasje

Emballering og holdbarhet en viktig del av forskningsprosjektet Catch. Forsøk gjort på Nergårds anlegg i Gryllefjord og analyser…

– Matvareprodusenter bør hjelpe forbrukerne

Hvis du ønsker å lykkes som matvareprodusent, må du sørge for at konsumenten unngår katastrofer på kjøkkenet som…

Lokker kunder med fersk torsk

I Norge lokkes kundene med billige sesongprodukter som ribbe til jul, lammelår til påske, eller norske jordbær på…

Nedgang i levendefangst av torsk

2017 blir det første året siden 2012 med nedgang for levendefangst av torsk. Antall fartøyer som deltar i…

Stort potensial for optimal kvalitet

Gjennom levendelagring kan torsken hvile seg skadefri og til topp kvalitet før den slaktes. Hvordan blir denne kvaliteten…

Hvor fort bør fisk behandles?

Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best…

Besøk på Sjøfisk

Deltakerne på årsmøtet i Catch besøkte Sjøfisk på Bjarkøy og fikk se hvordan en av partnerne i prosjektet…

Fersk torsk bør pakkes med høyoksygen

Hvis nitrogen erstattes med høyoksygen i pakningen, holder den ferske torsken seg fin lengre. Forsker Anlaug Ådland Hansen…

Rekordhøy levendelagring i 2015

Aldri før har så mange tonn torsk vært levendelagret her til lands. Kvotebonusen som ble innført i 2013…

Bør slaktes innen åtte uker

Levendelagret torsk som ikke fôres, bør slaktes innen åtte uker. Det viser foreløpige resultater fra Nofimas CATCH-prosjekt. [caption…

Forskerne kommer

Ph.D.-stipendiat Tatiana Ageeva i Nofima deltar på turneen og skal fortelle om arbeidet hennes i Catch-prosjektet. «Forskerne kommer!»…

Vedlikeholdsfôring avgjørende for kvaliteten

På årsmøtet i juni ble nye forskningsresultat lagt fram, og selv om det er tidlig i prosjektet kan…

Sammen for bedre kvalitet på torsken

Åtte næringsaktører og representanter fra fem universiteter skal gjennom forskningsprosjektet CATCH bidra til bedre kvalitet på torsk. Det…