Nyheter

Bakteriehemmende emballasje

Emballering og holdbarhet en viktig del av forskningsprosjektet Catch. Forsøk gjort på Nergårds anlegg i Gryllefjord og analyser…

Lokker kunder med fersk torsk

I Norge lokkes kundene med billige sesongprodukter som ribbe til jul, lammelår til påske, eller norske jordbær på…

Nedgang i levendefangst av torsk

2017 blir det første året siden 2012 med nedgang for levendefangst av torsk. Antall fartøyer som deltar i…

Stort potensial for optimal kvalitet

Gjennom levendelagring kan torsken hvile seg skadefri og til topp kvalitet før den slaktes. Hvordan blir denne kvaliteten…

Hvor fort bør fisk behandles?

Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best…

Besøk på Sjøfisk

Deltakerne på årsmøtet i Catch besøkte Sjøfisk på Bjarkøy og fikk se hvordan en av partnerne i prosjektet…

Fersk torsk bør pakkes med høyoksygen

Hvis nitrogen erstattes med høyoksygen i pakningen, holder den ferske torsken seg fin lengre. Forsker Anlaug Ådland Hansen…

Rekordhøy levendelagring i 2015

Aldri før har så mange tonn torsk vært levendelagret her til lands. Kvotebonusen som ble innført i 2013…

Bør slaktes innen åtte uker

Levendelagret torsk som ikke fôres, bør slaktes innen åtte uker. Det viser foreløpige resultater fra Nofimas CATCH-prosjekt. [caption…

Forskerne kommer

Ph.D.-stipendiat Tatiana Ageeva i Nofima deltar på turneen og skal fortelle om arbeidet hennes i Catch-prosjektet. «Forskerne kommer!»…

Vedlikeholdsfôring avgjørende for kvaliteten

På årsmøtet i juni ble nye forskningsresultat lagt fram, og selv om det er tidlig i prosjektet kan…

Sammen for bedre kvalitet på torsken

Åtte næringsaktører og representanter fra fem universiteter skal gjennom forskningsprosjektet CATCH bidra til bedre kvalitet på torsk. Det…